Het Zeeuwse Landschap: Bloemen & Bijen

Leeuwenkwartier
Leeuwenlaan 31
4532 AE Terneuzen

Luciën Calle van Het Zeeuwse Landschap geeft een gecombineerde lezing. Aan de ene kant zijn wij nieuwsgierig naar hun activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen en aan de andere kant willen we weten hoe wij zelf de bijenpopulatie, die drastisch dalend is, kunnen helpen door de juiste bloemen aan te planten. Luciën gaat in op beide onderwerpen.

Het Zeeuwse Landschap

Stichting Het Zeeuwse Landschap is een professionele organisatie die zich inzet voor het behoud van het weidse Zeeuwse landschap met mooie vergezichten.
Zij beheren vele tientallen waardevolle natuurgebieden, historische gebouwen en ander erfgoed. Dankzij een ruim aanbod aan wandelroutes, excursies, uitkijk- en informatiepunten is er volop gelegenheid van al dit moois te genieten.

Erfgoed

Cultuurhistorie en landschap zijn nauw met het werk van Het Zeeuwse Landshap verweven.
Het verhaal van Zeeland, ‘land in zee’, is zichtbaar in het landschap: de strijd tegen water, het leven met en rondom het water, de oorlogen die hier gevoerd zijn, de handelsgeschiedenis: alles heeft zijn sporen in ons landschap en onze natuurgebieden nagelaten.

Het Zeeuwse Landschap zet zich in om dit landschap, de daarmee verbonden geschiedenis en de natuurwaarden veilig te stellen. En ook, om het bijbehorende verhaal te vertellen.
We doen dat veelal in samenwerking met andere organisaties; per project of locatie wordt de samenwerking gezocht.

Bloemen voor bijen en vlinders

Wereldwijd zijn wetenschappers het met elkaar eens: bijen en vlinders worden bedreigd met uitsterven. Het Zeeuwse Landschap vindt dieren in de tuin van het grootste belang. Wat dacht je van een combinatie: prachtige bloemen voor in jouw tuin, en een extra overlevingskans voor deze o zo belangrijke bijen en vlinders? Wil je zelf ook iets goeds doen voor de bijen? Maak dan de keuze uit eenjarige of meerjarige bloemen, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar die ook nog eens bloemen en vlinders aantrekken.

Luciën Calle van het Zeeuwse Landschap gaat na de introductie van Het Zeeuwse Landschap ook in op het onderwerp bijen. Hoe kun je als Groei & Bloeier je tuin een bijenvriendelijke tuin en een tuin voor biodiversiteit maken? Steeds meer tuinbezitters willen planten die door wilde bijen worden bezocht. Waarmee moeten we met de keuzen van bijenplanten rekening houden? En welke bijen kunnen we in tuinen verwachten?

Voor leden van Groei en Bloei en Het Zeeuwse Landschap (op vertoon van pasje) is deze lezing gratis, voor niet-leden bedraagt de entree 5 Euro.