Foto's

Ierlandreis

Ierlandreis

Op Zaventem ontmoetten we onze charmante gids Karin, gewapend met oa. een Ierland boek en een botanische encyclopedie van 3 kg. Het werd vliegen deze keer, en zodoende bezochten we die eerste dag The National Botanic Gardens, Glasnevin met nog 2 mooie tuinen.
In één van die tuinen is iedereen naar de WC geweest. Niet omdat het zo nodig was, maar deze WC was zooo bijzonder… je móest ’m gewoon gezien hebben.
Het bleef prachtig weer, en de volgende dag reden we door het mooie gebied van de Wicklow Mountains om weer een paar interessante tuinen te bezoeken en een wandeling met gids door een mooi oud arboretum met bijzondere bomen te maken.
Daarna staken we door naar het Zuid-Westen, het warme Golfstroom gebied. Ook hier mooie tuinen met veel subtropische planten en leuke kleurrijke dorpjes.

We reden de Beara Peninsula tour met zijn bijzonder mooie kusten en prachtige natuur. Fuchsia’s bloeiden in de bermen en overal bloeide kamperfoelie, klokjes en de gaspeldoorn.
En toen kwam de regen. Geen zonnende zeehondjes op de rotsen bij Garnish Island.
Eenmaal daar genoten we van een bijzondere Harold Peto tuin. Een verrassende tuin met kunstgalerie was Ewe, heel origineel en grappig.
Het volgende hotel lag op loopafstand van Blarney Castle en maakte deel uit van de grootste Woolen Mills van Ierland. Er werd een en ander gekocht en in de koffers gestouwd. De tuin van een beroemde kookschool stond op het programma en een lunch in een oude distilleerderij. Na nog een paar mooi privétuinen was Powerscourt op de terugweg ‘ de kers op de taart’..
De laatste dag in Ierland was voor Dublin bestemd, met een rondrit en vrije tijd.
Op weg naar het vliegveld verlootte Karin haar encyclopedie: Degene die deze zware kluif won was hééél gelukkig!

Ierland…..een reis om op terug te kijken!

Namens de Ierland-vliegers, Joke Lampaert

 

 

meer

 

 

 

06
Oct
Oogst: basilicum, hazelnoot, tomaat
03
Oct
dierbare foto