Foto's

Dagreis Adegem & Eeklo

Terugblik dagreis naar Adegem en Eeklo, 2 juli 

Wat een gewone reis zou zijn, werd een bijzondere. Op aanraden van Günther  Geldhof, de nieuwe rechterhand van Truus, werd voor deze tuinen gekozen. Het is een onvergetelijke dag geworden.

De tuinen van de Baron Van Landschoot in Adegem en het Leen in Eeklo.

Na ontvangst met koffie en thee werden we rondgeleid door een bijzondere gids; zoiets hadden wij nog nooit meegemaakt, dat was lachen. Filosofisch, intelligent, oergedachte, geschiedenis en natuur, genoeg stof om over na te denken.

De tuinen werden 40 jaar aangelegd door de eigenaar Gilbert van Landschoot. Alles werd verteld en doordrenkt met humor op rijm en gedicht.

Zoals levenswijsheid en eenvoud: ,jullie zijn allemaal te netjes, niets opruimen laten liggen voeding voor de planten was zijn advies. Zijn tuinen zijn prachtig. Een romantische tuin met duizenden rozen, een Engelse landschapstuin met vijvers en watervallen en een Japanse tuin met een pracht van rotsblokken die de levensweg van de mens symboliseren. 

Vervolgens hebben we heerlijk gegeten in het restaurant van de gastheer en zijn vrouw, wat symbolisch stond voor hun levensvisie en humor. Met een boek als geschenk namen we tevreden afscheid van deze bijzondere mensen.

Op doorreis naar Eeklo vertelde Truus fragmenten uit het boekje van Paul Asselbergs; dat was hilarisch.

In Eeklo aangekomen bij het Leen hebben we een prachtig Arboretum met grote bewondering aanschouwd. De gids gaf met veel passie, goede uitleg over deze bijzondere locatie met ruim 7000 variëteiten van bomen struiken en vaste planten.

Als afsluiting van deze prachtige locatie hebben we nog wat gedronken op het terras. Vervolgens voerde de chauffeur ons weer veilig naar huis. 

Hedwig Smulders

Foto's; Truus Klok
 
 
 
meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat