Foto's

Dagreis omgeving Gent

Terugblik 23 sept. – Dagreis omgeving Gent.

We begonnen met een kop koffie of thee bij Mub’art. Dit is het museumrestaurant tegenover de botanische tuin. In deze tuin kregen we een rondleiding. De botanische tuin heeft een collectie van ongeveer 10.000 plantensoorten.

Na de lunch reden we naar de Sint-Baafsabdij, waar we wederom een rondleiding kregen. Deze oase van rust en groen ligt op nauwelijks enkele minuten van de Sint-Baafskathedraal.

Als laatste bezochten we de ”Buksboom” van Raymond en Nadine Betsens te Lembeke.
Een karaktervolle tuin met tuinkamers die elk een eigen sfeer uitstralen. Vaste toetsen van buxus verbinden de vaste plantenborders tot een prachtig geheel, met een rijke waaier aan vormen en kleuren en verrassende elementen.

En als allerlaatste wachtte ons nog een diner in de Boshoeve.

 

In de botanische tuin bloeide de reuzen lelie wat heel uitzonderlijk is. Deze botanische tuin was zeer de moeite waard met super gidsen. Eén maal in de maand op zondag, kan men de tuin gratis bezoeken. Iedereen was bijzonder enthousiast.

In de Sint Baafsabdij hadden we weer een top gids.

De meesten in de bus zeiden;  “Zo dicht bij en toch kennen we het niet. Zeker nog een keer een bezoek brengen”.  Daar was iedereen het wel over eens!

Daarna bezochten we de Buksboom van Raymond Betsens. Een geweldige tuin met veel buxus, prachtig onderhouden. Daarna een heerlijk diner in de “Boshoeve” te Kaprijke.

 Al met al een geslaagde dag en niet te ver reizen.

Truus Klok

Foto's: Truus Klok
 
 
 
meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat