Foto's

Pestorecepten

Op verzoek van een aantal bezoekers van de Life & Garden geef ik jullie recepten van pesto:

 

Pesto Genovese

·         2 teentjes knoflook

·         50 g pijnboompitten

·         120 g basilicum zonder steeltjes

·         1,5-1,8 dl extra vergine olijfolie

·         50 g Parmezaanse kaas geraspt

·         Zout en/of peper naar smaak

 Doe de knoflook, pijnboompitten in een vijzel of de keukenmachine en maal zeer fijn. Voeg basilicum en kaas toe en schenk de olijfolie er in een dun straaltje er bij terwijl u stampt of mixt. Voeg peper en zout naar smaak toe.

 

Kruiden pesto

·         20 g verse citroenmelisse, de jonge blaadjes smaken het best.

·         Handvol bieslook, handvol peterselie, handvol selderij

·         2 teentjes knoflook

·         40 g pijnboompitten

·         40 g Parmezaanse kaas

·         2 eetlepels citroensap

·         100 ml -150 ml extra vergine olijgolie

·         Zout en/of peper naar smaak

Doe de knoflook, pijnboompitten en citroensap in een vijzel of de keukenmachine en maal zeer fijn. Voeg kruiden en kaas toe en schenk de olijfolie er in een dun straaltje er bij terwijl u stampt of mixt. Voeg peper en zout naar smaak toe.

 Lekker op toast of met pasta. Eet smakelijk.

 Janny van Sabben

meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat