Winter- en Kerstdemo

Terugblik winter- en Kerstdemonstratie 15 november 2017

Op 15 november was de Halle in Axel weer goed gevuld met bloemschikkers. Martin Lucassen en Carry Krebbers mochten voor Groei en Bloei leden en andere belangstellenden een demonstratie verzorgen met als uitgangspunt winter en kerst bloemschikken.

Dat ze zich in hun atelier Sfeeeer in Goes onderscheiden van de doorsnee bloemist kwam zeker tot uitdrukking in de door hen op deze avond gemaakte bloemwerken. Vanuit een hart voor bloemen, dat Carry haar hele leven bezighoudt, bracht ze gemakkelijke, maar ook ingewikkelde technieken voor het voetlicht. Haar enthousiasme haalt ze dan weer het meest uit dagelijks voorkomende dingen, zoals t.v. programma’s en vakbladen, maar ze maakt ook wel uitstapjes naar Amsterdam om daar bloemenwinkels te bezoeken en te kijken hoe de collega’s haar kunnen inspireren.

In het bijzonder het gebruik van kaarsvet kwam deze avond in haar werk naar voor. Op de vraag van Martin naar vrijwilligers die een rozetje van aspedistrablad konden draaien kwamen pas in de pauze reacties. Veelvuldig werden tonkinstokjes gebruikt, niet alleen om materiaal vast te zetten, maar zelfs een zelfgemaakte vaas van deze stokjes kwam bod. Niet alleen een leerzame en inspirerende, maar vooral ook “sfeeeer”-volle avond werd afgesloten met de traditionele loterij, waarbij de gelukkigen met een prachtig bloemstuk of boeket naar huis gingen.

Marjet Prince