Op een zonnige woensdag in april waren we te gast bij De Letter Asperges en Zo.
Na een warm welkom krijgen we van Tom de Letter te horen we hoe hij samen met zijn vrouw Monique het bedrijf runt. Met passie vertelt hij over de transformatie van varkenshouderij naar een inmiddels succesvolle aspergekwekerij.
In de huifkar worden we rondgeleid over de aspergevelden en Tom ‘tovert’ vanuit de met zwart plasticfolie afgedekte ruggen het witte goud. Hij laat zo zien hoe zijn Poolse werknemers 10 uur per dag, zeven dagen in de week gekromd de asperges steken.
In de voormalige stallen zien we hoe de schilmachine in een razend tempo de asperges verwerkt tot panklare groente waarna we kunnen genieten van een aspergemaaltijd.
Met dank aan de familie de Letter kijken we terug op een leerzame excursie over de teelt van asperges en kunnen bij hen nog tot 24 juni terecht om zelf aan de slag te gaan met deze, seizoensgebonden, koningin onder de groeten.
Marjet Prince