Zeeuws-Vlaanderen

Workshop korenschoof veldboeket maken, augustus 2021

Workshop zelf plukken en korenschoof veldboeket maken op zondagochtend!

Eindelijk na coronatijd weer een eerste activiteit van Groei & Bloei Zeeuws-Vlaanderen en Noord-Belgiƫ. De workshop korenschoof veldboeket maken was oorspronkelijk gepland op zondag 8 augustus 2021. Maar de middag ervoor viel 25 mm regen in korte tijd op de bloemen. Er zat ook zelfs hagel bij! De bloemen waren hierdoor erg verregend en de tuin was heel nat.

Daarom werd besloten de workshop een week te verzetten.

Op een windstille zonnige zondagochtend 15 augustus vond uiteindelijk dan deze groenworkshop plaats. Voor de tweede keer op Hof Zjevernie en onder leiding van Marjet Prince.

Het aanbod van bloemen was anders dan vorig jaar. Nu was er vooral keuze uit; dille, kattenstaart, zinnia, dahlia, cosmea, bekermalva, meisjesogen, azalea, goudsbloemen, eigenlijk te veel om op te noemen.

Na de koffie of thee met wat lekkers onder de veranda gingen de deelnemers met en schaar bloemen met vooral lange stelen plukken. Daarna aan de slag om een mooi boeket te maken. Alhoewel er ook een deelneemster (oud-bloembindster) bij was die op de bloemenakker en zonder hulp een prachtig boeket wist te maken!

Rond 12 uur gingen de deelnemers met een mooi boeket naar huis